De 5 beste LEGO-games ooit

De 5 beste LEGO-games ooit

We zetten de allerbeste LEGO-games van de afgelopen jaren voor je op een rij. Welke heb jij allemaal gespeeld?

Na de première van The LEGO Movie (De LEGO Film) kunnen we er niet omheen: LEGO-games! De bij de film horende game is de nieuwste in een langlopende reeks blokkerige topspellen voor alle leeftijden, vaak gebaseerd op legendarische filmseries.

Wat zijn de béste LEGO-games? Goede vraag, want we hebben hier lang over na moeten denken. Het resultaat is deze lijst van vijf games die ieders favoriete speelgoed van vroeger in een virtuele wereld tot leven brengen.

LEGO Star Wars II: The Original Trilogy

Hoewel de eerste moderne LEGO-games waren gebaseerd op de Harry Potter-films, raakten we pas echt overtuigd door de LEGO-versies van Star Wars.

De blokkerige speelgoedfiguren brengen al je favoriete personages uit een galaxy far, far away tot leven. Luke Skywalker, Darth Vader, Chewbacca en Princess Leia; ze zijn er allemaal bij.

Het eerste deel van LEGO: Star Wars was al leuk, maar het tweede deel, dat zich richt op de originele trilogie, deed onze nostalgenen dansen van plezier. De game wist perfect de essentie van de drie films te vatten, zodat we ons maar al te graag weer lieten onderdompelen in alle beste momenten van onze favoriete ruimteavonturen.

Download LEGO Star Wars II: The Original Trilogy

LEGO Indiana Jones: The Original Adventures

’s Werelds beroemdste archeoloog maakte ook de sprong van het grote scherm naar de speelgoedwereld van LEGO. Niet zo gek ook; de combinatie van actie, avontuur en humor leent zich perfect voor een LEGO-game.

The Original Adventures is, zoals de titel suggereert, gebaseerd op de eerste drie films van de Indiana Jones, en slaat geen legendarisch moment uit de serie over. Indy ziet er wat koddiger uit dan op het witte doek; aan charme en spektakel levert de Legoficeerde Harrison Ford geen steentje in.

Download LEGO Indiana Jones: The Original Adventures

LEGO Batman 2: DC Super Heroes

Het tweede deel van LEGO Batman is veel meer dan een vervolg op het origineel uit 2008. De game was een gigantische sprong voor de franchise: behalve lineaire levels bevatte de game voor het eerst een open spelwereld.

Alleen al daarom verdient LEGO Batman 2 een plekje in deze Hal of Fame. Maar de game biedt meer. We zien verschillende DC-superhelden de revue passeren, zoals Superman, Wonder Woman en Green Lantern. En het verhaal rondom de vleermuisman en maatje Robin is weer om van te smullen.

Download LEGO Batman 2: DC Super Heroes

LEGO The Lord of the Rings

Beter laat dan nooit. Negen jaar na het einde van Peter Jacksons filmtrilogie raakten we opnieuw in de ban van de Ring, dankzij deze LEGO-game met al onze favoriete Midden-Aarde-gangers: Frodo, Aragorn, Gandalf en de rest.

LEGO The Lord of the Rings is alleen een leuke platformgame, maar ook een originele manier om de magische wereld van J.R.R. Tolkien te ontdekken. Er komt een nieuwe Lord of the Rings-game aan, maar of die deze speelse invalshoek kan toppen; wij betwijfelen het.

Download LEGO The Lord of the Rings

LEGO Marvel Super Heroes

Spider-Man, Iron-Man en Hulk zijn grote rivalen van Batman, om de pure reden dat ze hun oorsprong hebben bij DC-concurrent Marvel. Gelukkig maakte LEGO vorig jaar geen onderscheid en bouwde het een complete game rondom de superhelden uit de Marvel-stal.

LEGO Marvel Super Heroes is gebaseerd op de laatste Marvel-films en herbergt alle supersterren die je maar kunt bedenken. Het resultaat: duizelingwekkende actie, humor om te lachen en een unieke reconstructie van New York zoals je die nog nooit gezien hebt.

Download LEGO Marvel Super Heroes

Er bestaan geen slechte LEGO-games

Bij het maken van deze top 5 realiseerde ik me dat een aantal fantastische LEGO-titels de schifting niet zouden overleven, zoals Harry Potter, Pirates of the Caribbean en LEGO City Undercover. Die moeite met kiezen wijst op één conclusie die als paal boven water staat: er bestaan geen slechte LEGO-games.

Met uitzondering van wellicht LEGO Universe, dat zijn MMO-deuren in 2012 moest sluiten wegens een gebrek aan succes, slaan alle LEGO-games aan bij een publiek van jong en oud. En dat is logisch. De combi van lol, humor, actie, bekende helden en vooral de mogelijkheid om de spellen met meerdere spelers te beleven is ongekend. Wat is jouw favoriet?

Lees ook:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden