Ondersteuning voor Windows XP met Malwarebytes Anti-Malware Premium

Ondersteuning voor Windows XP met Malwarebytes Anti-Malware Premium

Die-hards die nog steeds gebruik willen maken van het verouderde Windows XP hebben een extra mogelijkheid om dit veilig te blijven doen. Microsoft stopt op 8 april met de ondersteuning van het systeem, maar de Premium-versie van het programma Malwarebytes Anti-Malware biedt langere bescherming tegen malware en andere bedreigingen.

Naast virussen detecteren en verwijderen, biedt de beveiligingssuite gebruikers een scanner en andere veiligheidstools. De software beschermt je browser tegen adware en schadelijke koppelingen, kan een reboot initiëren en uitgebreide scans uitvoeren, zelfs als je al getroffen bent door een cyberaanval. Microsoft blijft Windows XP beschermen tegen malware tot 14 juli 2015, maar de diensten van Malwarebytes Anti-Malware zijn veel uitgebreider.

De ondersteuning van XP loopt over precies één week af en veel gebruikers zijn bezig de overstap te maken naar een nieuw besturingssysteem. De afgelopen maanden zag Microsoft het aantal Windows 7-gebruikers gestaag toenemen terwijl het nieuwe programma Windows 8 achterbleef. De moeizame start en grote veranderingen zorgen ervoor dat versie 8 moeite heeft de Windows-harten voor zich te winnen.

Om de overstap gemakkelijker te maken waarschuwt Microsoft XP-gebruikers met een pop-up in hun scherm. Daarnaast biedt het bedrijf gratis gebruik van PCmover Express aan om bestanden om te zetten naar een nieuw systeem.

Lees ook:

Softonic houdt je via Facebook en Twitter op de hoogte van het laatste nieuws over Windows!

Bron: PC World

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden