Windows XP-gebruikers verwarren eindwaarschuwing met malware

Windows XP-gebruikers verwarren eindwaarschuwing met malware

Vanwege het naderende einde van de veiligheidsondersteuning van Windows XP heeft Microsoft een pop-up gelanceerd die elke keer verschijnt als een computer met het verouderde systeem opgestart wordt. Deze waarschuwing wordt nu door sommige gebruikers gezien als een mogelijk virus of malware.

Het pop-up bericht is geen virus maar een dienst van Microsoft die gebruikers moet waarschuwen voor het verdwijnen van XP-ondersteuning op 8 april 2014. Dit betekent dat het softwarebedrijf niet langer veiligheidsupdates uitvoert, waardoor gebruikers risico lopen schadelijke programma’s binnen te halen. Microsoft lanceert nog een jaar lang zogenaamde patches voor kritieke beveiligingsproblemen, maar wil er met het waarschuwingsbericht voor zorgen dat gebruikers bewust zijn van de verandering.

Microsoft waarschuwt gebruikers voor het naderende einde van XP

Microsoft maakt de update naar een ander besturingssysteem gemakkelijker door PCmover Express gratis aan te bieden. Dit programma helpt XP-gebruikers hun bestanden veilig en compleet over te zetten naar Windows 7 of Windows 8.1.

Ondanks de vele aankondigingen van Microsoft over de pop-up en de veranderingen voor Windows XP, schrikken veel gebruikers door het bericht en wordt het niet serieus genomen. Website CRN schrijft dat cybercriminelen in de toekomst eenvoudig het design van Microsoft kunnen kopiëren om op deze manier wel schadelijke software te verspreiden.

Lees ook:

Softonic houdt je via Facebook en Twitter op de hoogte van het laatste nieuws over Windows!

[Bron: Microsoft]

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden