Angry Birds Go!

Angry Birds Go! 1.0.2

Angry Birds spelen de hoofdrol in deze knotsgekke kartgame

Angry Birds Go! is een race-spel à la Mario Kart met de knotsgekke vogeltjes uit de beroemde Angry Birds-serie in de hoofdrol. Het spel is vanaf nu beschikbaar in de App Store.

Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Veel race-modi
  • Snelle en vermakelijke gameplay
  • Geweldige graphics
  • Simpele besturing

TEGEN

  • Korte races
  • Geen multiplayer

Uitmuntend
8

Angry Birds Go! is een race-spel à la Mario Kart met de knotsgekke vogeltjes uit de beroemde Angry Birds-serie in de hoofdrol. Het spel is vanaf nu beschikbaar in de App Store.

Klaar voor de start, af!

Angry Birds Go! is een compleet andere game dan we gewend zijn van Rovio's gevleugelde helden. Eerdere games in de reeks, zoals Angry Birds, Angry Birds Seasons en Angry Birds Star Wars zijn voornamelijk gebaseerd op het wegslingeren van de vogeltjes richting zware objecten en stellages. Angry Birds Go! is daarentegen een pure kartgame in de stijl van Mario Kart en mobiele kartgames als Tiki Kart 3D

\n

Het principe van Angry Birds Go! is simpel: lanceer je Angry Bird met een katapult en scheur zo snel mogelijk naar de finish. Dit lijkt misschien saai, maar Angry Birds Go! gaat niet snel vervelen dankzij de afwisselende race-modi, coureurs, auto's, racebanen en zogenaamde power-ups. Daarnaast kun je zelfs fysiek speelgoed gebruiken in combinatie met Angry Birds Go!, zoals Telepods en je koppelt de game eenvoudig aan Angry Birds Jenga!

Je begint Angry Birds Go! als Red Bird in een simple kart. Vervolgens rijd je verschillende races en elk level speel je weer nieuwe karakters vrij. Naarmate je verder komt in Angry Birds Go!, open je nieuwe onderdelen voor je kart. Uitendelijke zijn al je favoriete Angry Birds beschikbaar, zoals Stella, Bomb en The Blues. Je kunt zelfs spelen met één van de aartsvijanden van de Angry Birds, de groene Pigs. 

De verschillende race-modi in elk level bestaan uit: Race (standaard race tegen verschillende tegenstanders, waarbij je als derde of hoger moet eindigen), Time Bomb (finish voordat de bom afgaat), Fruit Splat (plet een bepaald aantal stukken fruit voor de finish-lijn), Versus (één-tegen-één met een andere Angry Bird) en Champion Chase (race tegen het karakter dat je wilt vrij spelen, waarbij je drie keer moet winnen om voortaan met dat karakter te spelen). Er zijn per level vijf Races, Rime Bombs en Fruit Splats.

Naast het winnen van de races, zijn er ook een aantal uitdagingen die je tot een goed einde moet brengen. Alleen dan kun je Angry Birds Go! volledig uitspelen. Om het competitieve element te vergroten, is het ook mogelijk om je high scores met die van je vrienden te vergeleken via de Facebook-integratie van Angry Birds Go! Helaas is er geen online multiplayer voor Angry Birds Go! via WiFi, zoals dat bij Sonic en Mario Kart wel het geval is. Een groot gemis!

Een ander belangrijk doel van Angry Birds Go! is het verzamelen van zoveel mogelijk munten tijdens de races. Deze munten gebruik je om je huidige kart te verbeteren of nieuwe karts te kopen. Het is aan te raden om je karts regelmatig te upgraden of te vervangen, aangezien elk nieuw level meer van je kart vergt. Daarnaast verzamel je edelstenen, die je inruilt voor extra power-ups en andere speciale krachten. Je wint de munten en edelstenen niet alleen tijdens de races, maar Angry Birds Go! biedt je ook de mogelijk om ze met echt geld aan te schaffen - mocht het niet snel genoeg gaan voor je.

Het zogenaamde freemium-model van Angry Birds Go! is niet zo doortrapt als je zou verwachten. Je verzamelt namelijk extra munten door simpelweg gewonnen races opnieuw te spelen. Het verzamelen van edelstenen is echter iets ingewikkelder. Deze edelstenen vernieuwen namelijk de energie van je coureurs, die hard achteruit loopt na een aantal races. Zonder energie voor je Angry Bird-stuurman kun je Angry Birds Go! niet meer spelen. Daarom moet je een paar minuten wachten tot je coureur er weer klaar voor is of je koopt dus edelstenen. Gelukkig duurt het wachten op vernieuwde energie nooit erg lang en kun je altijd nog wisselen tussen je verschillende vrijgespeelde coureurs. 

Hoe speel je Angry Birds Go!?

Angry Birds Go! is ontzettend vermakelijk en dat is voor een groot deel te danken aan de uiterst simpele besturing. Je bestuurt de kart door je apparaat te draaien of door middel van aanraking. Nadat je je Angry Bird weg hebt geslingerd bij de start doet het vogeltje de rest en raas je met volle snelheid de racebaan af. Wil je slippend door de bocht met een spectaculaire drift, houd dan het scherm een tijdje ingedrukt in de bocht. Dankzij deze simpele besturing is Angry Birds Go! geschikt voor alle leeftijden.

Tijdens de race houd je je niet alleen bezig met sturen, maar je zoekt ook naar matten op de weg die je meer snelheid geven. Bovendien kom je tijdens de race verschillende leuke extra's tegen, zoals power-ups, katapulten en pitstops.

Angry Birds in 3D

Angry Birds Go! is de eerste game waarbij de Angry birds in 3D verschijnen. De graphics zijn fantastisch en hebben een gelikte cartoon-sfeer. Deze leuke sfeer sluit naadloos aan bij de vrolijke en ietwat gekke stijl van het Angry Birds-merk.

Angry Birds Go! geeft je ook toegang tot vele nieuwe video's, inclusief nieuwe afleveringen van de populaire Angry Birds-cartoons.

Ons oordeel

Angry Birds Go! is een uiterst vermakelijke en gelikte racegame met een unieke sfeer en persoonlijkheid. Kortom, het spel is een must voor de doorgewinterde Angry Birds-fan. Een groot nadeel is echter het gebrek aan multiplayer-actie.

Angry Birds Go!

Download

Angry Birds Go! 1.0.2

Beoordelingen about Angry Birds Go!

Promotie×